Media

Norsk Viseforum

Det er ikke hver dag en sanger og låtskriver CD-debuterer når han er 60, men det gjør Karl Heldal – og det går veldig bra.

Musikk og Kultur

Når man kan skrive sterke tekster og samtidig synge dem bra, så har man en gave å ta vare på. Det gjør Karl Heldal.

Balsam P1

Av og til hender det at det dumper en plate ned i redaksjonen i Balsam, som det gjorde her for litt siden. Vi syntes dette var så spennende at denne artisten måtte vi ta en prat med.

Norsk på Norsk

Under lupen med Per Ole Hagen: …Hører klangen fra den norske visetradisjonen fra 60 og 70-tallet; Alf Cranner, de som siden dannet Gitarkameratene, Mikael Wiehe og til og med et streif av Victor Hara. Vinternatten: …veldig poetisk og fint språk, og han synger usentimentalt om en alvorlig situasjon som kommer.

Lokalavisen Fjuken

Med CD’en «Hvis en drøm kan kjæles med», byr Karl Heldal på eit knippe med tretten sterke og vakre låtar, …norsk visesong av god kvalitet. Ei plate til å bli glad i.

Kragerø Blad

Konsert i Kragerø, mai 2006, under konseptet «Nye viser i nord» sammen med Julie Roesen og Gunnar Kallström: …Poeten i trekløveret var Karl Heldal. Konserten ble avsluttet med «Som en himmel» – et nydelig avslutningsnummer. En vise som gir god smak i munnen.

Lira (Svensk musikktidskrift)

Jag känner medan Karl sjunger och när han har sjungit klart vill jag att han ska sjunga mer. Sjunga rakt in i alla människors hjärtan. Sjunga så att vi vänder vintern till vår. Kylan till värme. Hjälplösheten till hopp och tillförsikt. ”Kasta masker, kasta angst. Dansa naken i vår fangst.”
2018, Maria Lagergréen Västlund